liefde op het eerste gezicht


liefde op het eerste gezicht 1.0

(seks, gender en relaties)

( Met betrekking tot personen)
liefde vanaf de eerste ontmoeting

Algemene voorbeelden


Je ontmoet iemand en weet het eigenlijk meteen vrijwel zeker: dit is de ware. Liefde op het eerste gezicht; sommige mensen geloven erin en anderen vinden het grote onzin.

http://www.ze.nl/artikel/242499-liefde-op-het-eerste-gezicht-bestaat-niet-,

Je bent met je telefoon bezig, plots kijk je omhoog en zie je de man van je leven staan. Het klinkt te goed om waar te zijn, maar als we de wetenschap mogen geloven, kan het dus wel. Liefde op het eerste gezicht bestaat dus écht, alleen is het omgekeerde helaas ook mogelijk.

https://www.flair.be/nl/love-sex/bewezen-liefde-op-het-eerste-gezicht-bestaat-echt/,

Geloof jij in liefde op het eerste gezicht? Dat je iemand tegenkomt en bam je bent extreem verliefd. Je denkt zij/hij is de ware en je kunt alleen nog maar aan haar/hem denken. Denken jullie dat zo iets kan voorvallen?

http://www.weljongniethetero.be/forum/viewtopic.php?f=24&t=29743,

Ze hebben elkaar in het verenigingsleven leren kennen. 'Het was liefde op het eerste gezicht', vertelt haar man. Dat gebeurde op de zangvereniging in Nijeveen.

Meppeler Courant,

Picasso ontmoette Françoise Gilot in 1943. Hij was toen 62 terwijl zij 23 was. Voor haar was het liefde op het eerste gezicht.

De Standaard,

liefde op het eerste gezicht 2.0

( Met betrekking tot zaken)
voorliefde vanaf het begin

Algemene voorbeelden


Kunt u die stijlvolle jurk in die Italiaanse boetiek, waaraan u op vakantie uw hart verloren hebt, maar niet vergeten? Was het liefde op het eerste gezicht voor die zijdezachte pull in ajoursteek, maar was uw maat nu net niet meer verkrijgbaar?

http://www.modenet.be/article.php?sid=93,

De eerste confrontatie met tekstschrijven was liefde op het eerste gezicht.

http://home.planet.nl/~andre.driessen/Nieuwe_map/intro.htm

Michailov vroeg vorig jaar van Zwitserland zijn vaste verblijfplaats te mogen maken met als motief dat het met dat land "liefde op het eerste gezicht" was.

De Standaard,

Tjerk is fan van de Yankees. Zijn eerste favoriete ploeg was destijds de Toronto Blue Jays; acht jaar geleden, toen hij voor het eerst een Major League-stadion bezocht, was het liefde op het eerste gezicht. We waren samen een paar dagen in Toronto en hij genoot. Keek naar drie wedstrijden, kocht spullen van de Jays en werd fan van de toentertijd buitengewoon goede tweede-honkman Roberto Alomar.

Murfreesboro blues, Mart Smeets,